آس سولفام از جمله شیرین کنندههای مصنوعی غیرساکاریدی و غیر انرژیزا میباشد. از این ترکیب میتوان در انواع مواد غذایی، آشامیدنی، دارویی، بهداشت و مراقبت های شخصی، کشاورزی،خوراک دام و طیور استفاده کرد. با توجه به اینکه آس سولفام کالری کمی دارد و در عین حال از ثبات و طعم مناسبی برخوردار است از آن به عنوان شیرین کننده در غلات، مربا و ژله، سس ها، مواد غذایی، میوهها و سبزیجات کنسرو شده یا فرآوری شده، محصولات لبنی، ویتامینها، سایر مکملهای غذایی و همچنین در نوشیدنیها، کالاهای پخته شده، آدامسها و شیرینی جاتها بکار گرفته میشود.
شیرین کنندگی پتاسیم آس سولفام میتواند 200 برابر بیشتر از قند باشد؛ علاوه بر آن، این ماده نسبت به سایر شیرین کنندههای مصنوعی مااند آسپارتام، ساخارین و سوکرالوز از قدرت شیرین کنندگی بالایی برخوردار است و همین امر باعث شده از آن در محصولات مختلف استفاده کنند. در مقدار زیاد پتاسیم آس سولفام کمی تلخی وجود دارد به همین جهت هنگامی که با سدیم استفاده شود میتوان این تلخی را پوشاند و یا کنترل کرد.
این ترکیب عموما با دیگر شیرین کنندههای مصنوعی و شکر مخلوط میشود تا محصول مورد نظر شیرینتر و با طعم بهتری تولید شود. از جمله تفاوتهایی که میان پتاسیم آس سولفام با دیگر شیرین کنندههای مصنوعی وجود دارد، این است که آس سولفام در کاربردهایی با حرارت بالا قابل استفاده بوده و پایدار میباشد اما شیرین کنندههایی مانند آسپارتام پایداری کمتری دارند و برای پخت مناسب نیستند.
در حال حاضر تمام تحقیقات و مطالعات در رابطه با بروز و ایجاد مشکل در اثر مصرف آس سولفام، بینتیجه بودهاند. این ماده در خارج از بدن پردازش شده و کالریها در آن مرحله حذف میشوند؛ به همین جهت، اگر از آس سولفام به جای قندها در غذاها استفاده شود، میتواند به میزان قابل توجهی کالری موجود در غذا را کاهش دهد. از این ترکیب به طور گسترده در صنایع مختلف خصوصا صنابع غذایی استفاده میشود.
برای پایداری برخی محصولات باید آنها را در دمای بالا ذخیره کرد. به همین دلیل باید از شیرین کنندهایی که تحمل بالایی در برابر دما دارد، استفاده کرد. آس سولفام با توجه به داشتن چنین ویژگی، میتوان از آن در هنگام پخت و در فرآیندهایی مانند پاستوریزاسیون و کاهش رطوبت از طریق گرم شدن استفاده کرد.
با توجه به اینکه باکتریها و سایر میکروبها نمیتوانند آس سولفام را مصرف کنند، این ترکیب تخمیر نمیشود. همین پایداری موجب شده که استفاده از آن در محصولاتی که دارای pH متفاوت میباشند و دیگر فاکتورهایی که برای سایر شیرین کنندههای مصنوعی یا حتی برخی از شیرین کنندههای طبیعی مناسب نیستند، مفید باشد.
یکی از کاربردهای شایع و پرمصرف آس سولفام، استفاده از آن به عنوان شیرین کننده در مواد غذایی مانند لبنیات، بستنی، دسرها، ژلاتینها، میوهها، مربا، ژله و مارمالاد، کالاهای پخته شده، شیرینی سازی، آدامس، غلات و … میباشد. از این ترکیب معمولا برای ایجاد محصولی شیرین با کالری کم استفاده میکنند. آس سولفام به تنهایی طعم و مزه تلخی دارد به همین جهت معمولاً با آسپارتام ترکیب میشود تا طعم فلزی آن پوشیده شود و اثر شیرینی هم بیشتر گردد.
از آس سولفام میتوان به عنوان شیرین کننده در انواع نوشیدنیها مانند نوشیدنیهای گازدار، رژیمی، نوشابه، نوشیدنیهای غیر گازدار، آب میوهها استفاده کرد.
از ویژگی شیرین کنندگی آس سولفام میتوان در داروسازی برای تهیه شربت، قرصهای قندی، مواد ماسک داروی تلخ و غیره استفاده کرد. علاوه بر آن آس سولفام به عنوان یک افزودنی در داروهای خوردنی قابل مصرف و بسیار مفید میباشد، چراکه عطر و طعم مطبوعتری به مواد فعال دارویی میبخشد.
آس سولفام به عنوان یکی از عوامل طعم دهنده شناخته میشود به همین دلیل از آن در لوازم آرایشی مانند رژ لب و در تولید خمیر دندان استفاده کرد.
از آس سولفام به عنوان شیرین کننده در خوراک دام و خوراک طیور استفاده میشود.